Sponsoreret blog – go/no-go?

Jeg har de sidste par dage stødt på mange indlæg i blogverdenen, som omhandler det her efterhånden meget om-sig-gribende tiltag; nemlig sponsorer til din blog. Det er jo ingen hemmelighed at bloggerne hos f.eks. Bloggers Delight tjener regulære penge på at blogge, ved at have synlige reklamer og bannere på deres blogs. Så er der de mindre “fisk i havet” – sådan en som jeg, der af og til bliver kontaktet af firmaer og privatpersoner, med henblik på om jeg vil teste et produkt på bloggen her, og derefter får lov til at beholde det jeg tester. Eller som vil donere et produkt til en Give Away jeg afholder.

Jeg har indtil videre takket pænt ja til det meste, men kun fordi det har været i sammenhæng, hvor jeg kunne se, det passede til min blog. F.eks. har et site som Trendsales altid stået mig nært, da jeg har været med fra starten, og brugt enormt meget tid på det. Derfor var det ganske naturligt for mig at sige ja, da de tilbød jeg kunne blive blog-partner. Jeg vil i fremtiden få sponseret ting som f.eks. smykker, økologisk læbepomade m.m., og det er også ting jeg har takket ja til, da jeg synes det passer godt ind til bloggen her. Derimod har jeg tidligere sagt nej til et svensk casinofirma som mod et pengebeløb gerne ville annoncere for deres site på min blog. Det kunne jeg slet ikke identificere mig med.

Men hvor går grænsen? Personligt vil jeg ikke nå dertil, hvor et banner eller reklamer i siderne skal fylde på min blog. Det tror jeg i hvert fald ikke! Men man har jo et standpunkt til man tager et nyt, og at have en blog og holde den ved lige, kræver hårdt arbejde. Jeg har brugt MANGE timer på min – elskede – blog de sidste par år, og synes også det er rart den af og til kan skaffe mig lidt frynsegoder. Og ligeledes er det rart at kunne dele de frynsegoder med mine læsere via Give Aways/konkurrencer. I vil derfor fremover stadig kunne læse sponsorerede indlæg, men der vil blive gjort opmærksom på dette nederst i hvert indlæg. Så kan man selv vælge at skippe dem, hvis man ikke gider læse den slags :-)

Men hvad synes du? Jeg hører meget gerne jeres meninger og holdninger derude! Har du selv en blog, og i så fald, hvad gør du, og hvorfor?

Når jeg lægger op til denne debat, er det også fordi jeg er i fuld gang med at samle sponsorer til et indsamlingsprojekt jeg har gang i, med henblik på at støtte Kræftens Bekæmpelse. Det kommer der et indlæg om senere i dag, så husk at slå vejen forbi igen :-)

Reklamer

5 kommentarer

 1. Hej.
  Jeg har fuld forståelse for, at I skal tjene penge på jeres arbejde. :) Og hvis jeg engang får lavet en blog, vil jeg selvfølgelig også gerne tjene penge den vej. Så al respekt for det. :)

  Men…..når det er sagt, så gider jeg ikke selv læse de indlæg, der har med sponsorerede varer at gøre. Og hvis en blog er fuld af den slags, så bliver den droppet. Jeg gider simpelthen ikke. Jeg synes derimod det er ok med bannere osv., for dem kan jeg nemt abstrahere fra. Og en enkelt sponsoreret Give Away kan godt være sjovt. Men jeg har altså droppet et par blogs, fordi de glemte, hvor de kom fra, og kun skrev om varer, som jeg jo ligeså godt kan finde informationer om andre steder.

  Sorry. Men sådan har jeg det ;)

  Men tak for en god blog.
  Kram

  1. Tusind tak for dit input :-)
   Jeg tror nu på sin vis vi er meget enige – jeg synes det er rigtigt vigtigt, at man ikke glemmer sig selv og sin blog i hele “sponsor-junglen”. Derfor vil jeg også kun modtage sponsor-ting, som jeg føler jeg selv og bloggen kan stå inde for, og som i forvejen kunne have været noget jeg ville blogge om. En blog med et overtal af sponsortests vil der ikke være meget ved i længden ;-) det er også min mening.
   Og tak for de søde ord :-)
   Mange hilsener
   Line Cecilie

 2. Jeg har også selv sagt ja tak til sponserede indlæg – for et par dage siden sagde jeg fx ja tak til et indlæg, hvor bianco’s nye skokollektion blev vist i en reklame og det passer jo meget godt til min blog, da jeg elsker sko ;-). Men synes nogle gange at de sponserede indlæg er lidt ligegyldige på en blog, fx nogle af dem der kører på bloggers delight (har bestemnt ikke noget imod de bloggere der blogger der – tvært imod), men synes tit de kører med sponserede indlæg der overhovedet ikke omhandler deres blogge og de er ofte malplaceret.
  Synes man skal vælge indlæggen med omtanke og tænke over om de overhovedet har noget med bloggen at gøre eller om det kun er for at tjene penge?
  For mit vedkommende har jeg ikke en hensigt med at tjene penge på min blog, jeg gør det fordi det er min hobby og frirum :-)

 3. Jeg er en smule ambivalent, når det kommer til sponsor-indlæg. På den ene side, synes jeg det er en fed mulighed, især når man så også får mulighed for at vinde ting i giveaways. MEN på den anden side, synes jeg også det er sådan lidt.. forkert?! Det er nok fordi, jeg er “fra den gamle skole” og dengang, handlede det ikke om reklamere for det ene og det andet, og jeg synes lidt det fjerner charmen fra bloggen, når der går forretning i det.

  Det er nok også mest de dér indlæg, hvor det først er til sidst, man finder ud af, at indlægget er sponsoreret. Altså, sådan nogle indlæg virker meget malplaceret på den dér der “Her på det sidste, synes jeg det er blevet rigtig koldt – men så er det heldigt, at man kan få lækre supper fra SMART-FIRMA-NAVN. Jeg elsker supper – specielt deres version med broccoli og selleri. Er jeg den eneste der elsker suppe, især fra SMART-FIRMA-NAVN??” og så til sidst kan man så se, at det altså er en sponsoreret indlæg. Så kan jeg til gengæld meget bedre lide dem dér “SMART-FIRMA-NAVN har til sendt mig nogle supper, og bedt mig om at teste dem”.. jeg ved ikke lige hvorfor, det skulle handle om supper :D

 4. Forstår dig godt jeg er selv blogger ved bloggersdelight. Men jeg er ikk sponsorer da jeg blogger fordi jeg elsker og blogge, og du/i er mere end velkommen til og tjekke den på http://www.Sabinejakobsen.bloggersdelight.dk og hvis i kan lide den er i mere end velkommen til og like min side på face https://www.facebook.com/SabineJakobsenBlog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: